Friday, 21 July 2017

Att lära sig se det positiva i sig själv-för att sen kunna se det i andra


När du går på gatan och märker att någon tittar på dig, vad tänker du då?
Jag tror att det i stort sätt finns 2 alternativ.

1. Shit, har jag tröjan upp och ned, tandkräm runt munnen eller en stor finne i pannan
2. Shit, hen tycker också att jag ser bra ut idag, nice!

Tanken som uppkommer beror på din egen självbild, hur du tänker och ser på dig själv. Alla har vi såväl positiva som negativa sidor, för INGEN är perfekt på alla plan. Frågan är om du klarar av att tänka på bara de positiva aspekterna och lita på att även främlingar fastnar för det positiva, eller är det de negativa som tar över i huvudet?

Så hur gör man ifall det är det negativa som uppkommer i ens eget huvud. De negativa sakerna går att minimera, ena dera genom att ändra på något man tycker är fel eller helt enkelt göra det negativa till något positivt och lära sig älska något man innan har sett som något negativt. Det är lättast att börja med att ändra på något som är lätt att ändra på. Då man ser förändringar blir allt det negativa mer och mer osynligt, eftersom man i sitt eget huvud börjar fokusera mer och mer på det positiva.

Det är viktigt att komma ihåg att det ofta är det man själv anser som avvikande från mängden och därmed fult, i själva verket just det som andra anser som vackert och unikt. Detta låter nu väldigt utseendefokuserat, men det är det inte. Lär er gilla ert högljudda skratt och er blyghet kan anses som något positivt då ni kan vara en person man kommer till för trygghet och lugn.

När man lär sig att se det positiva i sig själv, lär man sig även se det positiva i andra, även om de inte skulle göra det själva. Samma händer tyvärr tvärt om, om man bara klarar av att se sina negativa sidor, kritiserar man ofta även andra. Tänk på detta då ni får elaka kommentarer eller hör att någon har sagt något illa om er. Det återspeglar sig alltid tillbaka på den som sprider negativiteten.


Just nu har jag en period i mitt liv där jag bokstavligen går runt på gatan och känner mig som en kung. Jag gör inget speciellt, bara går, men i hjärnan känns allt bara så fruktansvärt bra. Detta beror nog till en stor del på att jag inte jobbade i Bulgarien i sommar och inte kom hem som en alkohol+dålig sömn+ohälsosam mat-uppsvälld-ballong. I Norge satsade jag verkligen på att äta regelbundet, sova bra och träna för att få resultat. Jag såg otroliga förändringar i min kropp på bara några veckor! I takt med att musklerna blev mer synliga och kroppen utseendemässigt blev mer och mer som min drömkropp, började jag även tänka mer positivt. Istället för att jämföra mig med andra och se brister i allting ser jag så gott som bara det positiva, både i mig själv och i andra. Det är faktiskt en otrolig lättnad att bli av med all överlopps negativitet. 

-Dessi